Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Je li čist i organiziran dom put do sreće?

Prizor nagomilane hrpe odjeće ili neopranog suđa može biti zaista demotivirajuć, no ako ne obavite kućanske poslove nered bi se mogao proširiti i na ostatak vašeg života.

Većina ljudi vjeruje da nered nastaje zbog premalenog prostora i prevelikog broja objekata u njemu, kao i zbog loše organizacije kućanstva. Ipak, istraživanja su otkrila da se srž problema nalazi u načinu razmišljanja.


Spremanje i skladištenje stvari

Kad govorimo o spremanju stvari, osobito u kuhinji, najbolje je koristiti posude pravokutnog oblika. Ovako ćete maksimalno iskoristiti prostor na policama i u ormarićima. Jednako tako, sve stvari koje skladištite u ostavi najbolje je posložiti u kartonske ili plastične kutije pravokutnog oblika. Kako biste optimalno iskoristili prostor, najbolje je da prije slaganja stvari izmjerite koliko vam točno kutija stane u određeni skladišni prostor.

Napravite vlastiti sustav organizacije odjeće

Prilikom pospremanja ormara s odjećom važno je razmišljati realistično i fleksibilno jer inače nećete uspjeti u potpunosti iskoristiti cijeli prostor. Uspostavite vlastiti sustav organizacije odjeće kako bite što lakše pronašli određeni komad odjeće. Odjeću koju najčešće nosite najbolje je pospremiti na najvidljivije mjesto. Također, ako želite zaista uredan i dobro organiziran ormar, ladice i košare vaši su novi najbolji prijatelji.

Zaštitite i obnovite stare elemente

Stare kućanske elemente možete osvježiti lakom za namještaj. Kvalitetan lak obnovit će površinu namještaja i samim time produljiti njegov životni vijek. Osim toga, ništa vas ne sprječava da nekim elementima promijenite boju i tako dodatno osvježite prostor. Većinu starih elemenata moguće je obnoviti, a one kojih se želite riješiti uvijek možete pokloniti onima kojima su potrebniji.

Vrijeme je za čišćenje

Čišćenje doma usko je povezano s čišćenjem života. Ako želite uživati u sretnom i ispunjenom životu nužno je da se najprije riješite loših stvari i navika. Svi znamo da je gotovo nemoguće donijeti ispravne odluke ako se nalazimo u neuređenom okruženju. Na čišćenje doma ne treba gledati kao na naporan zadatak već kao na nužnu stanicu na putu do sreće!