Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kreativni načini uporabe perilice posuđa

Što je sve moguće oprati u perilici posuđa? Danas vam donosimo nekoliko prijedloga, no ako ipak niste sigurni hoće li predmet ostati “čitav” nakon pranja, savjetujemo vam da ga ipak operete na regularan način.

Također, prilikom pranja ne morate koristiti deterdžent za pranje suđa, a ako ga ipak koristite, možete ga staviti izravno na predmet koji želite oprati. Količina deterdženta ovisi o veličini i obliku predmeta te materijalu od kojeg je predmet sačinjen.

 

Šeširi

Ako ih se perete u perilici rublja, postoji velika vjerojatnost da će izgubiti svoj oblik. Ovaj problem nećete imati ako šešir odlučite oprati u perilici posuđa. Ista stvar vrijedi i kada su u pitanju štitnici za koljena te drugi odjevni predmeti. Šešir, naravno valja prati odvojeno od posuđa.

Gumene čizme

Moguće ih je prati u perilici posuđa, jedina stvar na koju valja pripaziti jest da ih se pere odvojeno od posuđa.

Metalne i plastične igračke

Dječje igračke najbolje je temeljito očistiti upravo u perilici suđa. Ovo uključuje i svima omiljene Lego kockice.

Ukrasi i tanjuri od keramike

Moguće ih je prati bez ikakve opasnosti od oštećenja. Naravno, samo ako obratite pažnju na temperaturu na kojoj se peru.

Rešetke, plastični poklopci za prekidače i ventili

Sve nabrojane predmete moguće je bez problema oprati u perilici posuđa.

Vrtni alat

S obzirom na to da često dolazi u kontakt s pesticidima i zemljom, savjetujemo da ga se pere odvojeno od ostalih predmeta.

Svaka odvojiva komponenta sa stropa te različitih rasvjetnih tijela

Sve ovo moguće je prati u perilici posuđa bez imalo straha. Najbolja stvar je to što ove predmete nakon pranja nije potrebno dodatno sušiti.

Krumpir

Da, i krumpir je moguće prati u perilici posuđa. Naravno, bez uporabe bilo kakvog deterdženta.


Na vama je da odlučite što ćete prvo staviti na pranje u svoju perilicu posuđa. Uz pomoć perilice posuđa moguće je uštedjeti tonu vremena koje bi inače bilo potrošeno na kućanske poslove. Ovo vrijeme puno je bolje iskoristiti za uživanje u ukusnoj kavi ili dobroj knjizi!