Vaša košarica je trenutno prazna.

Trikovi i savjeti za njegu lica parom

Niste sigurni kako očistiti lice parom? Dajemo vam nekoliko korisnih savjeta.
  1. Operite lice i odstranite šminku - para će otvoriti pore pa je vrlo važno da koža bude čista. Nemojte raditi peeling prije izlaganja pari - povećat ćete vjerojatnost iritacije kože.
  2. Pripremite vodu u posudi ili koristite čistač lica na paru. Za dodatni efekt dodajte eterično ulje ili filter vrećicu s biljnim čajem.
  3. Držite lice iznad posude s vodom otprilike 10 minuta. Zatvorite oči i duboko dišite, omogućujući toplini da otvori pore na licu.
  4. Sljedeći je korak korištenje maske koja će izvući nečistoće iz otvorenih pora. Masku s glinom ili medom ostavite na licu petnaestak minuta, a nakon toga ju pažljivo isperite mlakom vodom. Ako ne želite koristiti masku, jednostavno isperite lice svježom vodom nakon što ste završili tretman parom.
  5. Sada je vrijeme da ponovno zatvorite svoje pore! Ovo je potrebno zato da se nečistoće ne vrate nazad u pore. Tonik će pomoći - odličan prirodni tonik je jabučni ocat - probajte!
  6. Zadnji je korak nanošenje kreme za hidrataciju. Para može osušiti kožu, pa je ovaj korak vrlo važan. Nanesite omiljenu kremu za lice, ili isprobajte omekšavajuće ulje poput kokosovog, jojoba ili arganovog ulja. Pripazite na sastojke, pazeći da je ulje prirodno i ne sadrži opasne aditive.