Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Uz ove trikove tvoj će dom zablistati od čistoće!

Trebaju vam savjeti kako očistiti dom da sjaji od čistoće? Ideje koji donosimo u ovom članku mogu pomoći i ljenijima među nama ali i svima koji nemaju vremena da se riješe kućne prljavštine.

Trebaju vam savjeti kako očistiti dom da sjaji od čistoće? Ideje koji donosimo u ovom članku mogu pomoći i ljenijima među nama ali i svima koji nemaju vremena da se riješe kućne prljavštine.


Malenim koracima do čišćeg doma

Tekući sapun umjesto običnog – u usporedbi s običnim sapunom tekući sapun ostavlja manje mrlja što znači da će vaša kupaona biti čišća!

Dok uživate u upravo pripremljenoj užini, s drugom rukom počnite pospremati kuhinjski pribor korišten u njenoj pripremi. Na ovaj način istovremeno ćete voditi računa o čistoći i urednosti svoje kuhinje.

Bit će najbolje da se uloviš posla dok čekate da se ručak skuha! Obrišite radnu površinu, operite ili osušite suđe kako biste kasnije imali manje posla u kuhinji.

Prilikom pripreme jela potrudite se ostatke hrane staviti prvo u vrećicu ili stariju zdjelu, a tek onda u kantu za bio otpad. Na ovaj način nećete morati svako malo posjećivati kantu za bio otpad niti ćete dodatno prljati kuhinjski pribor masnim i prljavim rukama.

Ako vam se ne sviđa ideja pranja tanjura, svoj obrok uvijek možete servirati na tortilji koju ćete pojesti zajedno s obrokom.

Prilikom pripreme muffina najbolje je kalupe obložiti aluminijskom folijom. Na ovaj način uštedjet ćete puno vremena i energije jer nakon pečenja nećete morati prati kalupe.

Komad ugljena odlična je opcija kada je u pitanju neutralizacija mirisa. Upravo iz ovog razloga savjetujemo vam da u svom hladnjaku nađete mjesta za komad ugljena koji će vam pomoći smanjiti učestalost čišćenja hladnjaka.

Prilikom pripreme hrane u pećnici dno same pećnice može se obložiti aluminijskom folijom ili folijom za pečenje. Na ovaj način svaka će nestašna kap pasti na foliju, a ne na samu pećnicu što znači da pećnicu nećete morati čistiti nakon pečenja.

Ako koristite blender s neodvojivim oštricama, toplo vam preporučujemo da u njega ulijete malo tople vode i deterdženta te da ga zatim nakratko uključite. Ova će vam metoda uvelike olakšati čišćenje blendera.